четвер, 28 жовтня 2010 р.

Про український футбол

Передивившись велику кількість матчів за участю українських футбольних клубів та усі матчі збірної останнього сезону, я зробив для себе досить такий цікавий висновок щодо проблем і пріоритетів нашого футболу.
 В першу чергу хочеться зазначити плюси, бо за останні роки ми багато досягли, і тут, напевно, найбільший внесок - це досвід тренерів та індивідуальні якості бразильців, які грають під прапорами саме наших клубів. В останні пару років значно покращився саме напад, напевно, що за рахунок бразильців - я не знаю, чи то тренери ставили пріоритети на нападі, чи так воно природнім шляхом відбулось, але проблем з нападниками в Україні немає, хоча можливо в деяких клубах і є, але, на мою думку це проблема рівня гри футболістів.
Хочеться сказати і про середню лінію, в своїй більшості середня лінія - неоднорідна, і різниця між опорниками і атакуючими півзахисникми є більшої ніж допустима - опорні досить часто пропускають суперника, віддають йому ініціативу, а нападаючі хави часто забивають більш ніж нападники, і в захист вчасно відходять, і саме на них опирається гра команди. Український захист сам по собі є досить непоганим, але не зіграність з 


опорниками й іноді повтор їх помилок приводить до пропуску. Лінія захисту іноді, а може й часто, як за європейськими мірками опиняється відрізаною від команди, а тому 3-4 захисники невзмозі протистояти 2-3 технічним бразильскім нападниками, тому я гадаю є лише єдиний вихід для вірішиння цих проблем вітчизняного футболу: це тренування і ще раз тренування, а також постійна зміна позицій під час тренувань, це дасть гравцям відчуття тих проблем, з якими зіштовхуються гравці інших амплуа. Також я гадаю гравці мають спілкуватись більше між собою в нетренувальний час - це зміцнить їх відносини, що має сказатись і на грі команди, яскравим прикладом цього є гра молодіжної збірної, яка вже вийшла в плей-офф ЄВРО-2011, за словами гравців "молодіжки" вони багато спілкуються у вільний час і мають дуже товариські відносини між собою.
А взагалі, наш футбол значно виріс, закріпився в світі, наші футболісти вже гордо можуть заявити про свою професію і відомі вже далеко за межами нашої країни, тому бажаємо хлопцям і в майбутньому зростати і досягати успіхів, як на внутрішній, так і на світовій арені...
 


Немає коментарів:

Дописати коментар