четвер, 29 липня 2010 р.

Приїзд Кирила. Що відбулося?

Приїзд Кирила, предстоятеля РПЦ, зхарактеризувався розподілом народу на 2 лагері:
 1) "Слухаючи слово Боже" радіють приїзду верховного попа
 і 2) "Розкольщікі", як каже Кирило, бо вони не хочуть приєднуватись до УПЦ МП.

Щож відбулося в суспільстві? На мій погляд, патріарх Кирило говорить майже слово-в-слово з Путіними і Мєдвєдєвим про внутрішній стан України, про те, що з приходом нової влади в Україні все покращилося і відносини між братніми народами відродилися. Висновок сам собою напрошується:
Москва несе свої імпереалістичні ідеї в Україну не через політиків, а через церкву, намагається схилити народ на свою сторону. До того ж патріарх казав про УПЦ КП, що вони розкольщікі і не хочуть слухати слова Божого, а обманюють народ і тому мають повернутися до "істинної" "руської" церкви (хоча не забуваємо, що слово "руський" означає саме український, а не російський, як дехто каже), а з цим і юридично до підлеглих Кирила повернеться і церковна земля і самі ж храми. Він заявляє, що близько 10 мільйонів українців ходять у "не правильну" церкву.

Що ж з цього приводу кажуть представники УПЦ КП? А вони кажуть, що нічого вони не розколюють і що 10 мільйонів людей - це значний показник для церкви, що УПЦ хоче мати юридичну незалежність, насам перед від Кремля.

Цікавим є те, що більщість з тих, хто відносить себе  до прихожан УПЦ КП є українці з західної частини нашої неньки, а вони дуже дбають про прадавні традиції нашого народу, і насам перед релігійні традиції. До того ж, за даними на 2009 рік, українці 2 в Європі нація за релігійностю.

Висновки робіть самі.

Хочу нагадати, що українцям, які незгодні з приїздом Кирила в Україну, заборонили висловлювати протест, і, навіть, деяких зарештували.

І прошу звернути увагу на те, що ця стаття лише мої думки і ні до чого не схиляє.

1 коментар:

  1. мене взагалі останнім часом "вражають" представники духовенства...Церква взагалі не повинна пропагувати якісь політичні ідеї, а проповідувати віру, любов і все духовне.

    ВідповістиВидалити