пʼятницю, 17 грудня 2010 р.

Підсумки футбольної європейської осені для України



 Ну ось і закінчилась осіння стадія єврокубків. Не зосталисть без свого інтересу і ми тут. З 6 (Шахтар, Динамо, Металіст, Каппати, Дніпро і Таврія) можливих українських футбольних клубів у весінніх стадіях залишились тільки троє (Шахтар, Металіст і Динамо), але і це не погано :-).

Пригадаймо, хто де залишився. Дніпрпетровський "Дніпро", перегравши у 3-му відбірковому раунді Златиборський "Спартак" (Сербія) з загальним рахунком 3:2, не зміг здолати у стисковому раунді Познаньських "Лех" (Польща), програвши вдома 0:1 і зігравши у нічію на виїзді 0:0, за результатами обох матчей 0:1, поступився путівкою до групового раунду полякам.
Сімферопольська "Таврія" потрапила одразу до стискового раунду, але її суперником став Леверкузенський "Байєр" (Німеччина). Як не намагалися кримчани, але здолати німецького гранда їм не вдалося, про що і свідчить рахунок 1:6 (за результатам обох матчей). Хоч "Таврія" далі й не пройшла, на що навряд чи хто сподівався, знаючи суперника, але все одно гравці отримали безцінний досвід міжнародних змагань, за що мають бути вдячні.


Краще справи завершились у Львівських "Карпат". Вони змогли дістатись групового раунду, проте майже здолавши відкриття Німецького чемпіонату Дортмоньку "Боруссію" в першому матчі, програвши 3:4, далі виступали зовсім безрезультатно, не забивши жодного гола з 2-го до 5-го раунду. І ітльки в останньому матчі підопічні Кононова змогли заробити перше і єдине очко, зігравши 1:1 проти ПСЖ вдома, від себе додам, що Львів'яни могли і виграти той матч, судячи з гри, але декілька "дитячих" помолок призвели до голу і не дали змоги забити підопічним білоруського тренера забити ще один. В загальному ітозі Львів'яни останні, напевно в найсильнішій групі Ліги Європи УЄФА, адже тут і "Боруссія", яка в Німецькому чемпіонаті ще не програвала, і "ПСЖ", яке зараз на другому місці чемпіонату Франції, і "Севілья", яка теж займає далеко не останні місця в одному з найсильніших чемпіонатів Європи - Іспанії. Тож і результат "Карпат" є закономірним.
Ще краще справи в Харківського "Металіста", який зміг показати характер в стисковому раунді і програючи вдома 2:0 лідеру Кіпрського чемпіонату "Омонії", зіграли в нічію 2:2 (3:2 за результатом обох матчей). В групі в "Металіста" були не найслабші і не найсильніщі суперники. Хлопці Маркевича двічі змогли переграти скромний Угорський "Дебрецен", вже втретє переграти Італійську "Сампдорію", але нажаль не змогли переграти лідера Голандського чемпіоната "ПСВ", поступившись вдома в драматичному матчі 2:0 і зігравши в нульову нічію на виїзді. І ось сьогодні, по завершенні групового раунду ЛЄ Харків'яни займають другу сходинку в групі.
Києвське "Динамо" вилитіло з Ліги Чемпіонів не змігши обійти "АЯКС". В Лізі Європи, маючи найлегшу групу розпочало турнір жахливо. Спочатку Кияни зіграли внічию вдома з Білоруським "БАТЕ", потім програли на виїзді Молдавському "Шерифу", після чого з поста гол. тренера пішов Газаєв. Що правда Кияни все ж таки виграли групу, двічі обігравши "АЗ" з Алкмару (Голандія), обіграв "БАТЕ" 4:1 на виїді і зіграв в нічію з молдованами вдома. І після усіх матчів легендарне "Динамо" зайняло першу сходунку у себе в групі.


Донецький "Шахтар" крайнє вдало виступив у Лізі Чемпіонів. Потрапивши в одну групу з Лондонським "Арсеналом" підопічні Мірчі Луческу змогли зайняти першу сходинку в своїй групі, обійшовши окрім англійців ще Сербський "Партизан" та Голандську "Брагу". 

Отже сьогодні відбудеться жеребкування для плей-офф як для Ліги Європи так і для Ліги Чемпіонів. Подивитись як це буде Ви маєте змогу на телеканалі "Футбол" о 13:00 в прямому включенні. Ми бажаємо українським клубам найлегших суперників, не зважаючи на "несіяну" корзину "Металіста", та дякуючи "сіяним" корзинам "Динамо" і "Шахтаря". 


Також результати жеребкування можна буде побачити тут пізніше, разом з моєю думкою щодо суперників і "легкістю" їх проходження на черговій стадії. Тож чекаймо, дивимось футбол і вболіваймо разом.